Home
Biografie
 Blog

 Beelden
Boeken
Gastenboek
Contact
Weblog: 13 November 08
De eerste lezersreacties op Uit verwachting

Het is nog maar een paar dagen geleden dat Uit verwachting officieel geboren is. Ik ben als trotse moeder nog aan het bijkomen van de bevalling, de kruimels van het beschuit met muisjes nog op het aanrecht.

De reacties in het gastenboek zijn overweldigend. Ik kom er steeds meer achter dat mijn verhaal het verhaal van heel vrouwen is. Het verhaal over verwachtingen, het verhaal over verlangens maar vooral het verhaal hoe je ermee omgaat als het leven je iets anders brengt dan je ervan verwacht had.


Niek schreef: Bij het lezen van je verhaal is me duidelijk geworden dat ik er ook ben, er ook mag zijn, met al mijn pijn, verdriet en onzekerheid. En dat ik dan net zo'n mooi mens ben als anders! Het is me al 100 keer verteld, zelfs door de mensen waar ik intens van hou en adersom, maar gevoelsmatig kwam het nooit over. Of nou ja, ik stelde me er niet voor open. Nu begrijp ik wat ze bedoelden te zeggen.

Iemand anders mailde me: Nee, vandaag heb ik een besluit genomen, mijn werk beheerst niet meer mijn leven, ik ga genieten van de lieve mensen om mij heen en hoop, droom van de prins en het meisje. Ik concentreer mij op mijn privé-leven en niet meer op mijn werk. Voor ik het weet is mijn tijd voorbij.
Ik kan niet vertellen hoeveel kracht en inspiatie het mij geeft om deze reacties te krijgen. Natuurlijk vind ik het ook eng om mijn verhaal te vertellen, zeker nu er zoveel aandacht voor is. Maar ik kan zo sterk voelen dat er bij zoveel mensen wel een wens is om hun emoties meer met anderen te delen, dat ik alleen maar kan hopen dat ik daar, op mijn eigen manier, een heel klein beetje aan kan bijdragen.

Vandaag kreeg ik van mijn uitgever het telefoontje dat mijn boek na het enorme verkoopsuces van de eerste dagen nu al in herdruk gaat om te voorkomen dat het straks uitverkocht is.
Na 86.000 geschreven woordjes was ik even sprakeloos...


Terug<<<
Leonie van Mierlo
Home
Lees ook:

08/11/08: mijn debuutroman in de wereld


Wil je de blogs van Leonie per email ontvangen? Stuur dan een email aan info@leonievanmierlo.nl onder vermelding van Blog of klik hier